fredag den 13. marts 2015

Sy tøj, der passer til din kropstype

De fleste snitmønstre er lavet efter en gennemsnitsfigur med smal talje, og skuldre og hofter der er lige brede. Denne kropstype kaldes timeglas-figuren, og er den ideelle for en kvindekrop fordi, den harmonerer. Ikke alle har fra naturens hånd denne facon, og derfor må man snyde lidt med sit tøjvalg, så man på anden vis skaber harmoni i sin fremtoning. Heldigvis findes der da også snitmønstre til de andre kropstyper, men for at vælge de rigtige kræver det, at man kender sin egen type. Herunder gennemgås de fire overordnede figurtyper:

H-form (søjlefacon):
 Lige brede skuldre, talje og hofter.
Taljen er ikke klart markeret, da den er bred i forhold til hofterne. Kraftige kvinder af denne figurtype fylder forholdsvis meget om taljen og maven. På slanke kvinder ser kroppen næsten lige ud. Det er klædeligt med snit, der ikke markerer taljen, f.eks. kjoler med prinsessesømme, storskjorter og tunikaer, løstsiddende jakker og lag på lag tøj.

X-form (timeglasfacon): Lige brede skuldre og hofter, smal talje.
På denne figurtype ser skuldre og hofter lige brede ud, og skikkelsen har balance mellem over og underkrop. Taljen er klart markeret, og det gælder om at fremhæve denne. Brug tætsiddende eller figursyede toppe og jakker, gerne med pufærmer, pencilskirts eller lange let løstsiddende bukser.

V-form (trekantfacon): Bredere skuldre end hofter.
Denne type ser bredere ud over taljen end under. Kraftige kvinder fylder forholdsvis meget om bryst og skuldre. Slanke kvinder, der har brede skuldre muskler høre også under denne kategori. Tøj, der fylder ved hofterne giver skikkelsen balance. Velegnede modeller er vide nederdele, kjoler med hoftedrapering og bukser og skjorter med bløde læg.

A-form (pærefacon): Bredere hofter end skuldre.
Skikkelsen ser smallere ud over taljen end under. Smalle skrånede skuldre er ofte årsagen til at man kommer til at høre til denne figurtype. Kraftige kvinder af denne figurtype fylder forholdsvis meget om hofterne og lårene. Tøj, der giver fylde til skuldrene og overkroppen, giver skikkelsen en bedre balance. Særlig velegnet er lange ærmer, udbyggede skuldre, bådformede udskæringer og højtsiddende bærestykker. Skulderpuder gør skuldrene bredere og giver bedre proportioner.

Line2line snitmønstre får nu op til 5 XL

Om man er stor, lille, tyk eller tynd har ingen betydning for ens figurtype. Det afgørende er de forskellige kropsdele i forhold til hinanden. Man kan derfor sagtens have timeglas-figur, selvom man er en str. XL eller derover. Derfor kan vi nu også fortælle, at vi efter opfordringer fra mange af vores kunder er begyndt at lave vores Line2Line mønstre i str. 5XL. 

I første omgang har vi lavet to af vores populære jerseykjoler og en flagermusbluse. Det er modellerne K257+, K260+ og B1203+. De er netop kommet i butikken og på vores webshop. Hvis du er hurtig, kan du besøge os på håndarbejdsmessen i Middelfart (Lillebæltshallerne)  i denne weekend og se dem syet op, og ellers kan du se dem her:
K257+ Raglan kjole
K260+ T-shirt kjole, basis
B1203+ Flagermus bluse

1 kommentar: