onsdag den 28. marts 2012

Strik med Arne & Carlos og hækle med DROPSKunne du tænke dig at strikke eller hækle dejlige dukker og dyr til børn og børnebørn
- eller til dig selv

Alder.: ½ år og op efter (som voksen er de bare piv sjove at lave)
Materialer.: Strikkepinde, hæklepinde, garn, fyldevat, og andre småting efter behag
Opskrifter dukker.: Hentet fra bogen ”Dukker” med Arne & Carlos (strikket i Dale garn)
Opskrifter dyr.: Hentet fra DROPS blad nr. 21 (hæklet i Puddel, Paris og Muskat)
Pris.: Kan laves for ca. 100,- inkl. garn og fyldevat.

Læs artiklen:
Søstrene der gik amok i sommerhus
Sammen med sin søster havde vi her hos KreStoffer.dk sendt vores søde webshopansvarlige telefondame Hanne af sted i en uge i sommerhus ved Vesterhavet, med henblik på afslapning og rekreation efter en travl vinter. Hanne og hendes søster Inge skulle nyde den dejlige udsigt ud over vandet, spise god mad, gå lange ture og læse nogle gode bøger.

Kollegaerne her i huset havde som en tilsnigelse listet lidt garn/ materialer, en Arne & Carlos bog og nogle Drops opskrifter med, hvis de skulle få lyst at hygge sig med strikning af Arne & Carlos dukker og hækling af Drops dyr til børnebørnene. Der skulle dog ikke meget overtalelse til, da først hun havde snust lidt til både bøger og opskrifter.

Og ganske rigtigt, der gik ikke lang tid, før at den første MMS indløb fra sommerhuset, med billede af den sødeste dukke, som de havde kreeret. Herfra tog det i den grad fart – der blev ret hurtigt varmet op under hækle- og strikkepindende

Arne & Carlos med spec. briller
Hanne fortæller at det var Arne og Carlos dukkerne vi gik i gang med at strikke først, nu da snakken går om de to "sjove" og kreative nordmænd. Og der gik der heller ikke lang tid, så havde vi den første dukke klar på hylden i den dejlige Lerke garn fra Dale. Det lignede så bare hverken Arne eller Carlos, da vi begge to kikkede på hinanden og sagde >>hvordan pokker laver vi brillerne?<< Det løste vi, som du kan se her, ret hurtigt, med ståltråd, floratape og uldgarn.


Som Hanne endvidere udtaler, så er det slet ikke til at slippe igen – Det er simpelthen vanvittig skægt, når man først kommer i gang. Og så er de forholdsvis nemme at lave, hvis man har lidt flair for den type håndarbejde. Bare det at dukkerne får forskelligt udseende, selvom det er den samme opskrift man bruger, er det vildt sjovt. Det afhænger naturligvis af hvilke materialer man lige har ved hånden, men det er her ideerne fødes.


Trofæhylderne:
I sommerhuset havde vi to hylder over fjernsynet, som hurtig blev omdøbt til trofæhyldene. Der gik derfor ret hurtigt sport i at få dem fyldt op. Det blev til 5 dukker og 5 tøjdyr på en uge. Det syntes vi da selv var meget godt gået. Og som man kan se på billederne herunder, har vi hygget os gevaldigt med både dyr og dukker. Hjemme i firmaet mente de at vi var gået lidt amok og var bange for om vi nu også fik slappet nok af, når nu vi var på ferie, men det var jo netop afslappende og skægt at sidde og arbejde med både dyr og dukker.

Foto 1: Strikkedukker med Arne & Carlos
Foto 2: Drops' dyr fra blad nr. 21

Arne og Carlos bog "strikkedukker"
Ellers er der masser af god inspiration at hente fra Arne & Carlos’ bog "strikkedukker", hvor opskrifterne tydeligt og præcist viser hvordan dukkerne skal strikkes og samles.

Bogen om Arne og Carlos fås nu på dansk i butikkerne fra maj 2012 - du kan forudbesatille den hos KreStoffer.dk her 


Arne & Carlos har som bekendt udgivet to bøger mere. Deres "Julekugler" som startede startede deres store designeventyr, efterfulgt at et fantastisk "påsketema"

Da vi nu havde gang i strikkepndene, mente min ivrige søster også at vi lige skulle prøve at arbejde lidt med Arne & Calos' sjove påskekugler og de søde æggesweaters, når nu påsken stod for døren. Så dem fik vi også lige produceret nogle stykker af. Det hele kan du allerede nu se udstillet hos KreStoffer i Odense.


Men vi skulle jo også prøve at hækle lidt med DROPS
Vi tog udgangspunkt i drops’ sjove dyr fra hæfte nr.21, men også her tog det hurtigt overhånd. Lige pludselig havde vi lavet alle fem dyr fra DROPS hæfte nr. 21, som man kan se på foto 2  ovenfor. Min søster fik hurtig tag på hækleriet, hvorefter hun kastede de hæklede dyr over i skødet på mig, så jeg efterfølgende kunne stoppe ud med fyldevat og sy det sammen. 

Dyr og dukker som et socialt projekt:
Det at lave dukker og dyr sammen med nogen, siger Hanne er rigtig skægt, for det er mange gange sådan ,at den ene person har flair for at hækle eller strikke og den anden har måske flair for at samle dukkerne. Det er et fantastisk teamarbejde der kan opstå, når vi arbejder og hygger os på den måde. De gode ideer står praktisk talt i kø for at komme ud. Og så får man snakket sammen på en anden måde end man ellers ville gøre, når man sidder og sysler med sit håndarbejde.


Hanne fortæller videre, at når de havde drukket morgenkaffe og var ude på deres sædvanlige morgentur i klitterne, blev der heftigt udvekslet ideer til næste projekt, der skulle starte så snart de kom tilbage til sommerhuset. Nogle dage blev den sidste glødende strikke- eller hæklepind først slukket kl. 02.00, da de jo ”lige” skulle være færdig med denne her helt specielle dukke, som bare ikke kunne vente til i morgen.

Strik/ hækle allergivenlige dukker der kan vaskes ved 30 C
Det dejlige ved disse dukker er, at man med god samvittighed kan se sine børn og børnebørn lege med dukkerne, da de er lavet i de lækreste naturprodukter – allergivenlige og lige til at smide i vaskemaskinen ved 30 C, når de bliver nussede. (kan tørre tumbles ved 60 C) F.eks. strikkede vi dukkerne i det dejlige garn fra Dale (52% fin merino uld og 48% egyptisk bomuld) som du kan finde her. Inden i dukkerne brugte vi den fantastiske allergivenlige formfaste fyldevat som er 100% polyester. (kan tørre tumbles ved 60 C).


Et godt tips:Undlad spidse eller hårde plastik ting, så som øjne, knapper og lign. Da alt kan strikkes eller hækles.

Du er meget velkommen til at besøge butikken KreStoffer på Stærmosegårdsvej 10 i Odense, hvor du kan finde alle vores strikkede Arne & Carlos dukker, påskeæg og de hæklede Drops dyr.

Arne & Carlos i GO' morgen TV
Hvis du vil se Arne & Carlos da de var i GO' morgen TV - kan du se dem her


Få bloggen på mobilen:
QR-kode til bloggen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar